Welkom bij BemtBooks...

Wij zijn een jong antiquariaat dat handelt in oudere boeken. Ben je geïnteresseerd in verhalen over mensen, volken en streken die in de 19e en 20e eeuw nog relatief onbekend waren? Dan vind je bij ons iets van je gading. Ook verkopen we boeken van recentere datum.

Stuk voor stuk prachtige boeken met verhalen van en over pioniers, onderzoekers en andere avonturiers. Over diegenen die tochten ondernemen die de moeite van het vertellen waard zijn!

 

Image

Opmerkelijk...

The Belgica Expedition Centennial

Image

The Belgica expedition to Antactica returned with an important scientific harvest and a complete annula cycle of observations. This book discusses the historical context of the expedition as well as the actual research programme of Belgium in Antarctica.

Vijf jaar in ijs en sneeuw

Image

In dit boek doet Van Dongen verslag van zijn verblijf aan de Noordpool. Met name beschrijft hij hier zijn poging om de gestrande Noordpoolreiziger generaal Umberto Nobile en metgezellen te redden. Dit lukt echter niet. Van Dongen en zijn metgezel moesten zelf gered worden. Dit verhaal wordt opgepikt door de Nederlandse media en dit geeft Van Dongen een heldenstatus. Hij houdt na thuiskomst in Nederland overal in den lande lezingen en praatjes over zijn avonturen. Na de oorlog is hij politiek actief voor de KVP en wordt hij burgemeester. (Krantenartikel voorin boek aanwezig.)

Le Pôle meurtrier

Image

Ondertitel: Journal du route du capitaine Scott au Pole Sud.
Scott ondernam al eerder in 1901 een tocht naar Antarctica, voordat hij in 1910 een tweede poging waagde om definitief als eerste de geografische zuidpool te bereiken. De afloop mag bekend worden verondersteld: Hij bereikte de geografische zuidpool een maand na Roald Amundsen. Op de terugtocht naar de basis zijn Scott en zijn mede-expeditieleden door algehele verzwakking en voedseltekorten omgekomen.

The discoverers

Image

The discovererers is een geschiedkundig werk uit 1983 van Daniel Boorstin en het eerste deel uit zijn drieluik over de geschiedenis van kennis. 

BemtBookslogo


Wicher van den Bemt

Oude Brinkweg 85

9751 RL Haren

Nederland
Telefoon: +31 6 1971 6992
E-mail: info@bemtbooks.nl

Klik hier voor de Algemene voorwaarden.